Midyat için doğru tercih DEM’dir

Meclisa Midyadiyên li Ewrupa (Avrupa’daki Midyatlılar Meclisi) halkların ortak siyasi iradesini oluşturan DEM Parti’nin, Midyat için en uygun ve doğru siyasi tercih olduğunu bildirdi.

YEREL SEÇİM

Avrupa’daki Midyatlılar Meclisi, Midyat‘ta rantçı, gaspçı, ayrımcı ve benmerkezci zihniyetin iktidardan uzaklaştırılıp yerine halkçı ve özgürlükçü siyasetin egemen kılınmasının zamanı olduğunu söyledi. 

Meclis tarafından yapılan yazılı açıklamada, yerel seçimlerin, halkın ve demokratik güçlerin iradesinin yeniden ortaya çıkması açısından belirleyici bir öneme sahip olduğu hatırlatıldı. Son iki yerel seçimlerde ortaya çıkan halk iradesine karşı kayyumlar vasıtasıyla el konulduğu anımsatılan açıklamada, önümüzdeki yerel seçimlerde özgürlükten, barıştan ve demokrasiden yana daha güçlü bir sonucun çıkması, iktidarda olan tekçi-totaliter anlayışa karşı en doğru cevap olacağı vurgulandı. 

MİDYAT’A UYGUN BİR SONUÇ

Açıklamada, şunlar ifade edildi: “Bu minvalde çoğulcu, çok dilli, çok dinli ve çok kültürlü yapıya sahip olan ilçemiz Midyat‘ın toplumsal dokusuna ve toleranslı niteliğine uygun bir seçim neticesinin ortaya çıkması tarihi öneme sahiptir. Geçmiş tarihte özgürlükten yana olan örgütlü gücümüz, hiçbir dönem mevcut koşullarda olduğu gibi bu denli başarı elde etmeye yakın olmamıştır. Halkların ortak siyasi iradesini oluşturan DEM Parti, Midyat’ımızın en iyi şekilde yönetilmesi için en uygun ve doğru siyasi tercihtir.”

DEM PARTİ İÇİN HAREKETE GEÇELİM 

Meclisa Midyadiyên li Ewrupa (Avrupa’daki Midyatlılar Meclisi), Midyat’ta rantçı, gaspçı, ayrımcı ve benmerkezci zihniyetin iktidardan uzaklaştırılıp yerine halkçı ve özgürlükçü siyasetin egemen kılınmasının zamanının geldiğini vurgulayarak, şu çağrıda bulundu: “Nerede olursak olalım, tüm imkan ve olanaklarımızı seferber ederek örgütlü irademizin tek temsilcisi ve adresi olan DEM Parti’nin başarısı için harekete geçmeliyiz. Midyat ve halklarımız, DEM Parti ile kazanacak.”